CO2 KARBOKSI TERAPIJA

Terapija ogljikovega dioksida – CO2 ali karboksi terapija, je čudežni plin, ki je bil razglašen za največji preboj v lepotni industriji od botoksa dalje. Je minimalno invazivna, varna in klinično dokazana metoda za obnovo in pomladitev kože brez uporabe igel. Uporablja se tudi za zdravljenje ohlapne kože, celulit, maščobne obloge in strije.

KAKO DELUJE?

Pri tretmaju uporabljamo CO2 in aktivacijsko masko. Maska je iz dveh komponent, ki ustvarjajo karboksilno kislino, le-ta pa se na koži gladko širi. Mehurčki, ki nastanejo, vgradijo CO2 globoko v dermis. Ko CO2 vstopi skozi pljuča, se O2 veže na hemoglobin, kar pa pospeši cirkulacijo. Zaradi prevelike količine CO2 v krvi, se raven pH zmanjša, okolje postane kislo. Hemoglobin prične sproščati O2, da ponovno vzpostavi ravnovesje. Rdeče krvne celice tako hitijo na tretirano območje, kjer izmenjajo O2 z CO2 in povzročijo povečanje krvnega obtoka.
Po enem tretmaju boste takoj opazili rezultate liftinga, zglajenih finih gub in izredno mehko ter svilnato kožo.

ZAKAJ POTREBUJEMO KISIK?

Kisik z leti upada. Do 30 leta se stopnja kisika v koži zmanjša za 25%, do 40 leta pa kar za 50%. Ker koža ne dobi dovolj kisika postane bolj nagnjena k staranju, rdečini, aknam, iritacijami, starostnim pegam in hiperpigmentaciji.

UČINKI:

  • pomladi in poživi kožo
  • izboljša konture obraza,
  • pospeši cirkulacijo,
  • učvrsti kožo,
  • zmanjša gubice in linijev
    koža je gladka, polna in sijoča.

*Primerno je za vse tipe kož, tudi kuperozno in občutljivo

Priporočamo vsaj 4-6 obiskov 1-2x tedensko za optimalen rezultat, ali pa v kombinaciji z drugimi negami.