MADEROTERAPIJA

Maderoterapija
Maderoterapija je oblika anticelulitne masaže, ki se izvaja z lesenimi valjčki. Cilj tehnike masaže je stimulacija limfnega sistema, ki omogoča razstrupljanje in sprostitev celotnega organizma ter zmanjšanje celulita na nogah in zadnjici.

Maderoterapija je alternativa klasični anticelulitni masaži. Je manj boleča in učinkovitejša. Namenjena je vsem, ki jih pestijo disporcionalne maščobne obloge na telesu ter večletni celulit.

Med maderoterapijo se uporabi več različnih lesenih valjčkov, vsakega s svojim namenom: izboljšanje tonusa, zmanjševanje maščobnih oblog, preoblikovanje telesa, odplakovanje toksinov in odpadnih snovi, povečanje mobilnosti zastajanjih tekočin, zmanjšanje obsega in dvig zadnjice.

Priporoča se 10-15 tretmajev vsak drugi dan. Pri osebah, ki imajo težave z odvajanjem vode iz telesa je rezultat viden že po prvem tretmaju. Pri drugih je rezultat opazen po 3 terapijah.

V času izvajanja anticelulitnih terapij se svetuje:

  • pitje zadostne količine vode, da pomagamo telesu pri izločanju vseh odpadnih snovi in toksinov
  • zmernost pri uživanju hrane in gibanju
  • ustrezna nega telesa doma s katero podaljšujemo profesionalno nego telesa v salonu

Maderoterapija je lahko pri izvajanju prvih nekaj tretmajev rahlo boleča. Odvisno od posameznika, stopnje celulita in praga bolečine. Terapija mora biti prijetna in sproščujoča.

Za izvajanje maderoterapije se uporaba naravna olja ali anticelulitne kreme, ki skrbijo za drsenje valjčkov in nego telesa. Je popolnoma naravna metoda za odpravo celulita in oblikovanje telesa. Namenjena je moškim in ženskam. Ima izredno globok antistresni učinek, zato se uporablja tudi v terapevtske in sprostitvene namene (npr.: pri masaži hrbta).

Kontraindikacije: tromboza, visoka temperatura, vnetja, krčne žile, gnojni izpuščaji in ekcemi, glivična obolenja in garje, motnje v cirkulaciji krvi, sveže poškodbe in rane.