MANUALNA LIMFNA DRENAŽA

Manualna limfna drenaža


Ročna limfna drenaža je manualna terapevtska metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Je posebna tehnika, ki se izvaja z izredno nežnimi in blagimi gibi rok. Pri samem izvajanju, praviloma ne uporabljamo nobenih olj in mazil.

Z ročno limfno drenažo pospešujemo limfni sistem in dosegamo uravnovešenje tekočin v telesu.

Pospešujemo odvajanje odvečne tekočine iz telesa (iz medceličnih prostorov), odvajanje odpadnih snovi in toksinov in skrbimo za dober imunski sistem.

Manualna limfna drenaža se priporoča pri zdravstvenih težavah kot so edemi, zatekanje nog, zatekanje rok, zabuhlost obraza in predela okoli oči, za oslabljen imunski sistem (še posebej v času gripe in prehladov) in splošni regeneraciji organizma.

Limfno drenažo se izvaja tudi v postopkih hujšanja, razstrupljanja, odpravi celulita, izboljšavi elsatičnosti kože in tonusa, po lepotnih operativnih posegih in drugih operativnih posegih in aknasti koži.
Ročne limfne drenaže se poslužujejo tudi zdravi ljudje. Odlično odpravlja napetost in stres ter pripomore k boljšemu počutju in zdravju.

Kontrainikacije: akutna vnetja, tromboza, popuščanje srca, nezdravljeni maligni tumorji z možnostjo metastaz.
Limfna drenaža kot pomoč: pri aknasti koži , zatekanju rok in nog, odpravi celulitu, zabuhlosti, nosečniških strijah, lepotnih posegih na obrazu, ohranjanju in izboljšanju tonusa kože, ohranjanje elastičnosti kože v času hujšanja, splošni regeneraciji organizma, edemih (edemi glave, edemi po mastektomiji, lokalizirani edemi po plastičnih in lepotnih operativnih posegih in drugih operativnih posegih, edemi žilnih sten in venski edemi) , hematomih, zvinih in izpahih, raztrganinah mišicah, opeklinah in brazgotinah, artrozi, revmatizmu mehkih tkiv in osteoporozi.