TUINA MASAŽA LJUBLJANA

Tui Na ali Tuina masaža je oblika kitajske masaže zasnovane na temeljih tradicionalne kitajske medicine, ki poleg akupunkture in zeliščne medicine predstavlja pomembno komponento.

V primerjavi z uradno medicino, ki temelji na znanstvenih podlagah, tradicionalna kitajska medicina temelji na na filozofskem razumevanju življenja, zdravja in bolezni ter na izkušnjah in tradiciji.

Tuina masaža, kot posebna oblika kitajske medicine uporablja različne manipulacije, pritiske ali gibe na točno določene dele telesa. Cilj vsakega masažnega prijema je sproščanje mišic in kit, omogočanje neoviranega pretoka energije po meridianih, izničenje učinkov zunanjih in notranjih patogenih dejavnikov, izboljšanje pretoka krvi in odprava zastojev krvnega pretoka. Poleg tega
omili krče, bolečine in prirastke.

Glavna funkcija Tuine masaže je zdravljenje bolezni. Vendar jo lahko uporabimo tudi kot preventivo, saj sprošča napetost in zaradi svoje zdravilnosti preprečuje nastanek bolezni. Masažna tehnika se izbere glede na objektivno in subjektivno počutje masiranca.

Tuina masaža se priporoča tako pri ortopedskih težavah kot notranjih bolezni. Primerna je za preprečevanje kroničnih bolečin, odpravi motenj hranjenja, menstrualnih težavah, alergiji, ekcemih in aknah. Pozitivno vpliva na nespečnost, zaprtje, glavobole in migrene ter umirja in odpravlja psihične težave in motnje nastale zaradi stresa.

Poleg manualnih tehnik, ki jih zajemajo Tuina masaže, pomagajo tudi drugi načini zdravljenja ali preventive:

  • moxa – segrevanje s pomočjo kitajskega divjega pelina,
  • cupping – sistem posebnih skodelic/ventuz, v katerih ustvarimo vakuum,
  • aurikuloterapija – stimulacija točk na ušesu.

Naročite se in rezervirajte prosti termin na tel. 031 888 874 ali na strani naročila in rezervacije.