ŠPORTNA MASAŽA LJUBLJANA

Športna masaža je namenjena profesionalnim in rekreativnim športnikom. Masažna tehnika je prilagojena posamezniku glede na vrsto športa, ki ga opravlja. S specifično masažno tehniko se osredotoča na posamezne mišične skupine, ki so pri športniku bolj obremenjene zaradi ponavljajočih se gibov ter so pogosto izpostavljene agresivnemu gibanju.

Športna masaža predstavlja izredno koristno komponento pri ljudeh, ki so redno telesno aktivni. Lahko se izvaja pred treningom za izboljšanje psihofizičnega stanja in učinkovitosti ali po treningu oz. tekmi za skrajšan čas regeneracije – pospešeno izločanje mlečne kisline, mehčanje otrdelosti mišic, zmanjšanje ali odprava bolečin.

Glavni namen športne masaže je lajšanje stresa in napetosti, ki se ustvarja na mehkih tkivih pod obremenitvami. Z masažo preprečujemo nastanek morebitnih poškodb, izboljšujemo koordinacijo in funkcionalnost ter omogočimo normalno in neboleče gibanje. Masaža spodbuja fleksibilnost, izboljšuje vzdržljivost, zmanjšuje utrujenost, pomaga pri preprečevanju poškodb, pripravi um in telo za optimalno delovanje in na splošno izboljša psihofizično stanje posameznika.

Ključna prednost športne masaže v primerjavi z drugimi masažami je, da se izvaja na točno določenih predelih telesa. Že kratka manipulacija sklepa omogoča boljšo gibljivost. Izvajanje masaže pred ali po treningu/tekmi, pa opazno zmanjša bolečine v mišicah.

Pri ljudeh, ki so redno telesno aktivni, se svetuje izvajanje športne masaže 1x tedensko oz. na 14 dni. V kolikor vam je to onemogočeno, priporočamo pogovor z izvajalcem športne masaže, da skupaj določita urnik.

Vsem, ki se ukvarjate z redno telesno aktivnostjo, se priporoča posluževanje masaž enkrat tedensko ali enkrat na štirinajst dni. Svetujemo pa, da se s terapevtom športne masaže pogovorite in skupaj sestavite načrt, ki bo ustrezal vašemu urniku in proračunu.

Učinki športne masaže:

  • izredna pomoč pri vzdrževanju telesne pripravljenosti in izboljšanje stanja trenutne telesene pripravljenosti
  • sprostitev napetih struktur in izboljšanje amplitude gibov
  • izboljšanje počutja
  • pospeševanje prekrvavitev mišic (fleksibilnost)
  • sproščanje napetosti in izboljšanje gibljivosti
  • preprečevanje mišičnih krčev
  • zmanjševanje morebitno nastalih poškodb
  • hitra regeneracija in rehabilitacija
  • odprava nabranega laktata
  • sproščanje mišičnih tenzij in znatno izboljšanje psihofizičnega stanja

Naročite se in rezervirajte prosti termin na tel. 031 888 874 ali na strani naročila in rezervacije.