Pravilna nega obraza

Nega obraza

Le zakaj izbrati profesionalno nego obraza v kozmetičnem salonu, če pa si lahko nego obraza opravimo kar doma? Pa je temu res tako?

Pravilna nega obraza je opravljena z izbranimi izdelki za točno določen tip kože in trenutno stanje kože, ki pa se lahko spreminja glede na starostno obdobje in/ali letni čas.

Vsaka pravilna nega obraza se začne s temeljitim čiščenjem kože in pilingom. V primeru globinskega čiščenja, se koža pogosto ogreva z vročo paro (vapozonom) ali toplimi kompresami. Po globinskem čiščenju sledi razkuževanje kože z visoko frekvenco in/ali serumi. Obvezen korak v pravilni negi obraza je tudi dobra masaža obraza. Zadnji koraki pravilne nege obraza so nanos mask, zaključnih serumov in krem. Ob zaključku nege obraza, se svetuje, kako podaljšati nego doma in ohraniti lep, sijoč in mladosten videz.

V kozmetičnem salonu se pri negi obraza pogosto uporabijo aparature. Osnovne so vapozon, visoka frekvenca in ultrazvok.

PRVI KORAKI PRAVILNE NEGE OBRAZA

Po pravilno očiščenem obrazu naredimo ustrezen piling. V kozmetičnem salonu mora biti zagotovljen širok nabor čistilnih sredstev in pilingov, ki ustrezajo tipu in stanju kože. Manjkati ne sme niti vroča para, zaradi katere se pore odprejo, temeljito očistijo in dezinficirajo. Dober lepotni strokovnjak bo zagotovo vedel, katere izdelke uporabiti za vašo kožo ter jih časovno tudi pravilno uporabil. Neustrezna uporaba čistilcev ter neustrezna in prepogosta uporaba pilingov lahko povzroči različne iritacije in izbruhe na koži. Lahko se pojavijo nepravilnosti, ki jih je včasih težko odpraviti.

MASAŽA OBRAZA

V tokratnih novičkah je poudarek na masaži obraza, saj sodi med bistvene razlike, ki obstajajo med profesionalno nego obraza v kozmetičnem salonu in nego obraza doma.

Pravilna nega obraza vsebuje dobro masažo obraza. V Lepotnem studiu Delight vse masaže obraza izvajamo z olji in kremami, ki ustrezajo tipu kože in imajo negovalne, vlažilne ali protistarostne učinke (učvrstitev, mehkoba, elastičnost). Še posebej smo z izborom masažnih krem pazljivi pri mastni koži, nečisti koži in aknasti koži. Uporabljamo nežno, a izredno učinkovito in prijetno kozmetiko Sothys.

Z vrhunsko opravljeno masažo obraza dosegamo:

  • zmanjševanje tesnobnih stanj, stresa in anksioznosti
  • dvigujemo razpoloženje
  • pozitivno vplivamo na delovanje naših organov (s pritiskom na številne točke na naši glavi- obraz, lasišče)

Masaže obraza se med seboj razlikujejo glede na tehniko:

ročna limfna drenaža obraza in masažno drenažna tehnika s katero sproščamo um, zmanjšujemo zabuhlost ter pospešujemo odvajanje vode in strupov (nega okoli oči, nega okoli oči v kombinaciji z drugimi negami obraza)

Sprostitvena masaža obraza s katero sproščamo um, pospešujemo prekrvavljenost, kožo nahranimo in dosegamo napetost obraznih mišic ter elatičnost in mehkobo kože (vlažilna nega, čistilna nega, obnovitvena kislinska nega, protistarostna nega s peptidi)

Specifična masaža gub: posebna tehnika masaže, pri kateri se tretira vsako gubo posebej. S specifično masažo gub dosegamo napet videz okoli oči, napetost kože na čelu, med očmi, okoli ust, na vratu in dekolteju (nega okoli oči, protistarostna nega s peptidi)

Lifting masaža: intenzivna masažna tehnika s katero povzročamo intenzivno prekrvavljenost obraza in napetost kože. Primerna je za vse starosti saj preprečuje prezgodnji nastanek gub na čelu, upadel obraz, povešene ličnice, gube okoli oči ipd. Lifting masaža je vključena v intenzivne nege obraza s katerimi se bojujemo proti znakom staranja (proistarostna nega s peptidi) Lifting masaža se lahko na vašo željo vključi tudi v klasične nege.

PRAVILNA NEGA OBRAZA IN STROKOVNA POMOČ

Strokovna pomoč v kozmetičnem salonu je najlažji, najcenejši in najboljši način, da ugotovite kaj vaša koža potrebuje. V kolikor dvomite v vašo dnevno rutino nege obraza, pokličite. Z veseljem vam bomo svetovali. V primeru, da se odločite za nego obraza, pa se bo pred samim izvajanjem nege obraza opravil informativni pogovor in analiza kože. Za domov boste prejeli tudi nekaj vzorčkov kozmetičnih izdelkov, s katerimi boste lahko podaljšali profesionalno nego doma.

Nega obraza je več kot neresen način razvajanja in zapravljanje denarja. Je nujna skrb za vašo kožo.